Η ξέφρενη κούρσα στις τιμές των καυσίμων και η ακρίβεια


Η ξέφρενη κούρσα στις τιμές των καυσίμων και η ακρίβεια

*Του Μανόλη Μακρυγιωργάκη
Μέλος Δ.Σ Συλλόγου Πολυτέκνων γονέων Νομού Ηρακλείου,
Υπέυθυνος τύπου


Η ξέφρενη κούρσα στις τιμές των καυσίμων και η ακρίβεια εξανεμίζουν το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των πολύτεκνων οικογενειών.
Η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση των αγορών δημιουργεί ένα καθεστώς ανασφάλειας και φόβου στους πολίτες οι οποίοι ανήμποροι βλέπουν τις εξελίξεις να επιδεινώνουν τη θέση τους καθημερινά. Βλέπουμε το χάσμα ανάμεσα στον προκλητικό πλούτο και τη φτώχεια που αντί να μειώνεται διευρύνεται. Η σημερινή ελληνική κοινωνία, η οικογένεια, η πολύτεκνη οικογένεια για πρώτη φορά στην ιστορία βιώνει την πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις που θέλουν την αγορά ασύδοτη και τις δυνάμεις που παλεύουν για μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου, για έναν κόσμο καλύτερο, δημοκρατικό, προοδευτικό, κοινωνικά ισότιμο.
Οι πολιτικές υποσχέσεις για οικονομική ανάπτυξη, ευημερία και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πολύτεκνων οικογενειών παραμένουν ανεκπλήρωτα. Αυτό που επωμίζονται μέχρι σήμερα είναι η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η ανεργία, η ανέχεια.
Η κοινωνική προστασία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, η απόκτηση στέγης, η πρόσβαση στη μάθηση, είναι έννοιες που δεν ανταποκρίνονται σήμερα στην πολύτεκνη οικογένεια.
Οι καθημερινές ανατιμήσεις των προϊόντων και των αγαθών πρώτης ανάγκης εξανεμίζουν τις οικονομίες, τους μισθούς και τα πενιχρά επιδόματα που παίρνουν και αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, οι υποχρεώσεις τους είναι μεγάλες και επιτακτικές. Όσα λόγια και αν γράψει κανείς δεν μπορεί να περιγράψει πως περνά κάθε ώρα, κάθε μέρα η πολύτεκνη οικογένεια.
Θλίψη και οργή βλέπει κανείς στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων που ακούνε αυτούς που έχουν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους με μεγάλη ευκολία να λένε «…και στην Ευρώπη η ίδια κατάσταση είναι ξέρετε, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου φταίει και για αυτό έχουμε χάσει κάθε έλεγχο στην αγορά».
Όπου να ΄ναι θα πουν σε μας τους πολύτεκνους:
«Βολευτείτε τώρα από κάποιες διανομές τροφίμων από τα περισσεύματα της Ε.Ε. και από κάποια συσσίτια και βλέπουμε!» Και ο νοών νοείτο…
Αντίθετα, επιτήδειοι αετονύχηδες που έχουν μάθει με την ανοχή και ενοχή της πολιτείας να λυμαίνονται κατ’ εξακολούθηση τον ελληνικό λαό και να του ρουφάνε κυριολεκτικά το αίμα, φαίνεται ότι ωφελούνται πάλι αδιαφορώντας για το πώς ζουν κάποιοι έντιμοι και αξιοπρεπείς οικογενειάρχες, οι οποίοι κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες μεγαλώνουν παιδιά για να τα προσφέρουν στο έθνος, ως το έμψυχο εκείνο δυναμικό που θα είναι περισσότερο χρήσιμο και αναγκαίο για τη συμμετοχή του στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.